B1-nuorille upea voitto sarjakakkosesta - katso ottelun maalit
Julkaistu: 08.12.2019 00.00

B1-joukkue matkusti lauantaina Jokereiden vieraaksi.

Ensimmäinen erä edettiin tasatahtia ja taululla komeilivat 0-0 tasalukemat ensimmäisen erän jälkeen.

Toisessa erässä nähtiin neljä maalia. Ensin Werner Vilkki vei Ässät ylivoimalla 0-1 johtoon, kun ottelua oli pelattu 22.19. Jokerit tuli kuitenkin tasoihin vain 50 sekuntia Ässien avausmaalin jälkeen. Jokereiden tasoitusmaalin viimeisteli Kasper Kulonummi. 34 sekuntia ehti kulua Jokereiden tasoitusmaalista, kun Ässät siirtyi uudelleen johtoon Juuso Aaltosen maalilla. Jokereiden Miko Matikka tasoitti kuitenkin pelin ajassa 30.04. Toiselle erätauolle lähdettiin 2-2 tilanteessa.

Kolmannessa erässä pata oli valttia ja Ässät voitti viimeisen erän peräti 0-4 lukemin. Kolmannessa erässä patapaitojen maalinteossa onnistuivat Juuso Aaltonen, Werner Vilkki, Valtteri Karnaranta ja Eero Niemi.

Ässien maalissa torjuneelle Juuso Helomaalle kirjattiin ottelussa 18 torjuntaa. Jokereiden maalivahti Manu Lukkarinen venyi kiekon eteen 24 kertaa.

-Pystyimme jatkamaan siitä, mihin Vierumäen sarjaturnauksessa jäimme. Erittäin vahva esitys, pieniä herpaantumisia lukuunottamatta, päävalmentaja Juha-Matti Kemppainen totesi taiston tauottua.

Ässät nousi voitollaan jo seitsemänneksi B-nuorten SM-alkusarjassa. Alkusarjaa on jäljellä vielä kolme ottelua.

Ässät saa sunnuntaina vastaansa Ilveksen. Ottelu alkaa Astora Areenassa klo.16.00.