Ässät perustaa henkisen hyvinvoinnin työryhmän
Julkaistu: 08.03.2019 00.00

Ässät perustaa henkisen hyvinvoinnin työryhmän

Porin Ässien tavoitteena on tulevaisuudessa olla entistäkin parempi urheiluseura lapsille ja nuorille. Yhteiskunnallisesti katsottuna lasten ja nuorten hyvinvointi on äärimmäisen tärkeä asia.

Lasten ja nuorten henkinen hyvinvointi on herättänyt viime aikoina huomattavaa keskustelua. Esimerkiksi YLE uutisoi torstaina 28. helmikuuta, että yli 30 prosenttia lapsista ja nuorista on kokenut kiusaamista, syrjintää tai epäasiallista käytöstä liikuntaharrastuksen parissa.

Kuluvan kauden aikana Ässät on tehnyt koulukiusaamisen vastaista työtä #YHDESSÄ-koulukiertueella Porin kouluissa, jonka yhteydessä mm. Ässien Liigajoukkueen pelaajat ovat voimakkaasti ottaneet kantaa koulukiusaamista vastaan.

Ässät haluaa näyttää esimerkkiä toiminnasta, jossa seurayhteisön henkistä hyvinvointia kasvatetaan ja esimerkiksi kiusaamiseen ja syrjintään liittyviä ongelmia ennaltaehkäistään; Ässät perustaa kevään aikana Henkisen Hyvinvoinnin Työryhmän.

Samalla Porin Ässät haluaa korostaa tärkeää arvoaan – yhteisöllisyyttä. Seurassa on yli 800 harrastajaa ja Ässät painottaa, että erilaisuus nähdään seurassa vahvuutena – ei heikkoutena.

- Porin Ässien tulee olla seura, jossa kaikilla toimijoilla on hyvä olla ja harrastaa. Hyvinvointia tukeva arki koostuu siitä, että jokainen saa olla oma itsensä niin kotona, koulussa kuin urheilun parissa.

- Meidän onneksemme seurassa toimii useita kasvatusalan ammattilaisia toimihenkilöinä eri tehtävissä. He lähtivät innolla mukaan työryhmän toimintaan, Porin Ässät ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Nokkonen kommentoi.


Henkisen hyvinvoinnin työryhmän tavoitteet ja toimintatavat tarkentuvat varsinaisen työskentelyn alettua. Tässä vaiheessa ryhmän tavoitteet on kiteytetty seuraavasti:

1. Kiusaamisen tehokas ennaltaehkäisy (positiivisen ja avoimen ilmapiirin luominen)

2. Mahdollisten kiusaamistapausten käsittelyn toimintamalli

3. Koulutusmateriaalien luominen toimihenkilöille, vanhemmille ja pelaajille

4. Raportointityökalut


TYÖRYHMÄÄN ON VALITTU SEURAAVAT HENKILÖT:

Sanna Heino, kauppatieteiden maisteri, koulutussuunnittelija
Päivi Kankaanpää, kasvatustieteen kandidaatti, päiväkodin johtaja, varhaiskasvatuksen opettaja
Mikko Pere, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja
Timo Koivisto, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja
Joni Rinne, vt. erityisluokanopettaja
Jani Söderling, kasvatustyön koordinaattori, kasvattaja, työnohjaaja Icehearts ry.
Kari-Matti Ylinen, kasvattaja Icehearts ry.
Jarkko Näkki, ohjaaja erityissijoitettujen nuorten- ja lastenkoti

Lisäksi ryhmän työskentelyyn osallistuvat toimiston työntekijöistä, valmennuspäällikkö Jaakko Välimaa, taitovalmentaja Jarkko Lehtinen, junioripäällikkö Juha Virtanen sekä markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen.

Ässät ry:n hallituksen edustajana työryhmässä on mukana Jukka Pelkonen, urheilutoiminnan kehittämispäällikkö, Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry.

Seuran uusimmat