Koronavirusohjeistus joukkueille (päivitetty 12.3.2020)
Julkaistu: 10.03.2020 00.00

Koronavirusohjeistus joukkueille (päivitetty 12.3.2020)

Koronavirus leviää tehokkaasti. Ennakoimme ja otamme varotoimenpiteet käyttöön, jotta vältyttäisiin ikäviltä tartunnoilta.

Jokainen ulkomailla matkustanut huomioi joukkuetoverit ja muut kanssakulkijat pysyttelemällä THL:n suosittaman 14 vrk poissa jäähalleilta. Treeneihin ja peleihin osallistutaan vasta, kun varoaika on kulunut. Myös tartunnalle altistuneille henkilöille on 14 vrk:n varoaika toimintaan osallistumiselle.

Noudatamme aina THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita asiaan liittyen. Ohjeistus löytyy täältä:https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-o/koronavirus-covid-19

Muistutamme hyvän käsihygienian ja säännöllisen käsien pesun merkityksestä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja muiden virustautien välttämiseksi. Joukkueiden kannattaa kiinnittää korostetusti huomiota ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, esimerkkeinä:

- hyvän käsihygienian lisäksi muistutus joukkueen ja seuran puolesta siitä, että kasvojen koskettelua tulee välttää ja yskiminen ja aivastaminen tulee suunnata hihaan - koronavirus leviää etupäässä pisara- ja kosketustartuntana

- käsidesin saatavuus hallilla ja bussimatkoilla, erityisesti tilanteissa, joissa ei ole mahdollisuutta käsien pesuun

- harjoituksiin ja peleihin kielto käyttää toisen pelaajan juomapulloa, pyyhettä tai muita hygieniatarvikkeita

- täysien pukukoppien välttäminen esim. vuorottelulla ja/tai siirtämällä suihkukäynnit pois hallilta pelaajien koteihin

- flunssaoireiden ilmetessä kielto osallistua joukkueen/seuran tapahtumiin

Huhtikuussa järjestettävien turnausten osalta ohje on, että viranomaisten ohjeistuksia tulee noudattaa kaikilta osin ja toimia niiden mukaan. Jääkiekkoliiton ohjeen mukaisesti turnausjärjestäjien tulee informoida turnauksiin osallistuvia joukkueita mahdollisimman pian, jos peruutuksia tai muutoksia tulee.

Jääkiekkoliitto suosittelee ottelun jälkeisten joukkueiden ja tuomarien kättelyjen suorittamista joko hanskat kädessä tai muulla ihokontaktia välttävällä tavalla. Joukkueiden niin sopiessa pelin jälkeen voidaan kättelyn sijaan tervehtiä esim. mailannostolla siniviivoilla.