Seuran toimintaa muokataan suositusten mukaisesti (päivitetty 29.1.)
Porin Ässät ryJulkaistu: 22.01.2021 00.00

Seuran toimintaa muokataan suositusten mukaisesti (päivitetty 29.1.)

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä on 28.1.2021 oheisessa linkissä olevan suosituksen: https://www.satasairaala.fi/koronavirus-covid-19/epidemian-torjunta-ja-voimassa-olevat-alueelliset-suositukset

Porin kaupunki on antanut omat käyttörajoitukset kaupungin tiloja koskien 28.1.2021: https://www.pori.fi/uutinen/2021-01-28_liikunta-ja-nuorisotilat-pidetaan-kiinni-toistaiseksi-linjauksia-tarkennetaan

Porin Ässät ry noudattaa toiminnassaan viranomaisten ja SJL:n päätöksiä, suosituksia, ohjeistuksia ja rajoituksia.

Vaikutukset seuran toimintaan 28.2.2021 asti:

1. Kaikkien ikäluokkien peli- ja sarjatoiminta (myös harjoituspelit) on keskeytyksessä sairaanhoitopiirin suosituksen ja SJL:n päätöksen mukaisesti 28.2.2021 saakka, pois lukien U20 SM, U18 SM, U18-mestis ja U16 SM.

2. Harjoittelu on mahdollista alle 20-vuotiaiden joukkueiden ja nuorempien osalta, kun noudatetaan tarkasti tartuntatautiviranomaisten, THL:n, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä seuran ohjeistuksia. Harjoitustoiminnassa on huolehdittava, että osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Suositus harrastustoiminnasta ei koske SM-tason ja I-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa (U16, U18-M, U18 ja U20).

3. Aikuisten harrastesarja Pori-liiga keskeytetään 28.2.2021 saakka sairaanhoitopiirin ja kaupungin suositusten sekä SJL:n päätöksen mukaisesti.

4. Naisten kiekkokoulun toiminta keskeytetään toistaiseksi sairaanhoitopiirin ja kaupungin suosituksen mukaisesti 28.2.2021 saakka.

5. Äijien vuoro -harrastetoiminta keskeytetään toistaiseksi sairaanhoitopiirin ja kaupungin suositusten mukaisesti 28.2.2021 saakka.

6. Special Hockey -toiminta jatkuu alle 20-vuotiaiden osalta voimassa olevia koronaohjeistuksia noudattaen.

7. Easy Hockey -toiminta jatkuu ohjeistuksia noudattaen.

8. Jäähallien katsomo-, kahvio- ja muut yleiset tilat eivät ole yleisön käytettävissä seuran harjoitus- tai pelitapahtumissa.

Täsmennetty ohjeistus toiminnan toteuttamiseen:

Porin Ässät ry noudattaa sairaanhoitopiirin ja kaupungin suositusta alle 20-vuotiaiden harjoitustoiminnan jatkumisen suhteen. Suosituksen mukaan ko. ikäluokkien harrastustoiminnassa on huolehdittava, että osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa.

Harjoitustoiminta jatkuu alle 20-vuotiaiden osalta seuraavin reunaehdoin:

1. Harjoittelu organisoidaan siten, että osallistujien on mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Tämä tarkoittaa mm. peli- ja kamppailuharjoittelussa pidättäytymistä lähikontaktityyppisestä harjoittelusta. Ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa. Harjoittelun organisoinnin ohjeistuksesta ja harjoitusryhmän koosta yhdessä joukkueiden valmentajien kanssa vastaavat Jarkko Lehtinen (U15-U11 ikäluokat ja Red Stars) ja Juha Virtanen (U19, U17, U10-ikäluokka ja nuoremmat, Special Hockey ja Easy Hockey)

2. Jääharjoituksiin suositellaan saapumista varusteet päälle puettuna aikaisintaan 15 minuuttia ennen jääharjoituksen alkua.

3. Pukukoppien käyttöä ei suositella. Mikäli pukukoppeja käytetään, on huolehdittava turvavälien toteutumisesta. Astora Areenalla joukkueille pyritään järjestämään riittävä määrä koppeja turvavälien toteutumiseksi. Pukukoppi on Astora Areenalla käytettävissä 15 minuuttia ennen harjoituksen alkua ja 15 minuuttia harjoituksen jälkeen. Harjoitusjäähallissa voi tarvittaessa käyttää jäähallin puolella olevaa penkkitilaa luistimien vaihtoon, jos teräsuojia ei ole.

4. Fysiikkaharjoittelu toteutetaan erillisinä harjoituksina.

5. Jäähallien katsomo-, kahvio- ja muut yleiset tilat ovat suljettuna yleisöltä. Seuran tapahtumiin on pääsy vain pelaajilla ja toimihenkilöillä.

6. U14-U7 ikäluokkien sisällä pyritään pitämään samat harjoitusryhmät mahdollisuuksien mukaan. Saman ikäluokan harjoitusryhmien välillä voidaan kuitenkin vaihtaa pelaajia, mikäli sellaiseen on perusteltu syy.

7. U14-U7 ikäluokkien sisällä pyritään pitämään samat valmentajat samoissa harjoitusryhmissä. Valmentajat voivat kuitenkin toimia valmentajina myös muissa ikäluokan harjoitusryhmissä, mikäli siihen on perusteltu syy.

Yleisohjeita seuran toimintaan:

- Mahdolliset pelaajasiirrot ikäluokkien (U15 – U7) ja joukkueiden (U19 – U15) välillä tehdään aina pidempiaikaisesti. Siirtojen organisoinnista ja aikatauluista vastaavat seuran päätoimiset.

- Seuran eri joukkueiden toimihenkilöiden väliset lähikontaktit minimoidaan eli pyritään nollatoleranssiin myös jäähalliolosuhteissa. Toimihenkilöt ovat lähikontaktissa vain oman joukkueensa kanssa. Useammassa joukkueessa toimivat toimihenkilöt voivat olla lähikontaktissa vain yhden joukkueen kanssa. Koulutukset ja palaverit järjestetään toistaiseksi etänä (puhelin, Teams jne.).

- Joukkueiden valmentajat pukevat oman joukkueensa pukukopissa. Astora Areenan valmentajakoppi on toistaiseksi vain U18 SM-joukkueen valmentajien käytössä.

- Teroitustiloissa voi teroittaa vain yhden joukkueen huoltajat kerrallaan. Astora Areenan huoltajien huone on kerrallaan vain yhden joukkueen huoltajien käytettävissä.

- Vanhempainpalaverit ja joukkueen yhteiset lajitoiminnan ulkopuoliset kokoontumiset eivät ole suositeltavia, ellei tilajärjestelyt ole koronasuositusten mukaiset. Palavereissa ja kokouksissa suositaan etäkäytäntöjä.

- SJL:n ohjeen mukaisesti edellytämme kasvomaskin käyttöä seuran tapahtumissa yli 12-vuotiailta pelaajilta hallille saavuttaessa ja poistuttaessa, pukukopissa, pelimatkoilla sekä yleisissä jäähallin sisätiloissa liikuttaessa. Mikäli pelaajalla on lääketieteellinen syy olla käyttämättä kasvomaskia, on pelaajan tai vanhemman oltava yhteydessä seuran koronavastaavaan.

- SJL:n ohjeen mukaisesti edellytämme toimihenkilöiltä kasvomaskin käyttöä seuran tapahtumissa. Jäällä tai vaihtoaitiossa kasvomaskia ei edellytetä käytettävän. Suosittelemme kuitenkin kasvomaskin käyttöä toimihenkilöille vaihtoaitiossa.