Päivitetty ohjeistus (18.9.2020) joukkueiden toimintaan
18.9.2020 9:18 Uutiset / Pääsivusto

Seuran ja joukkueiden tehtävänä on huolehtia, ettei toiminnassa mukana olevien pelaajien, toimihenkilöiden, muiden taustahenkilöiden sekä heidän lähipiirinsä terveys vaarannu.

On erittäin tärkeää, että jokainen pelaaja, valmentaja, huoltaja ja taustahenkilö sitoutuu jääkiekkoharrastuksessa ja muussa arjessaan viruksen leviämistä ehkäiseviin toimenpiteisiin.

Käytännöt on käytävä läpi joukkueittain – näin voimme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että kiekkokausi 2020–21 voidaan pelata suunnitellusti. Näiden käytäntöjen avulla pyritään minimoimaan tartuntariskit sekä välttämään mahdollisia joukkoaltistumisia mahdollisimman hyvin koronatartuntatilanteissa.

Perusohjeet hygieniasta pätevät jäähallilla ja hallin ulkopuolella:

1) Tärkein kaikista: Vain terveenä hallille & ihmisten ilmoille

Pienetkin hengitystieinfektion oireet tarkoittavat poisjääntiä harjoituksista ja joukkuetoiminnasta sekä myös muiden ihmiskontaktien välttämistä. Toimintaohjeet ja mahdollisen ohjauksen koronatestiin saa terveydenhuollosta.

Porin yhteistoiminta-alueen koronaneuvontapuhelin: 02 623 4333

Suun terveydenhuollon neuvontapuhelin (auttaa myös koronaan liittyvissä kysymyksissä, jotka koskevat suun terveyttä): 044 701 0044

Satasairaalan päivystysnumero: 116 117

2) Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta

-Käsien pesu saippualla (tai käsidesillä, jos saippuapesu ei ole mahdollista) usein. Tämä vaatii joukkueilta käsisaippuan, käsidesin ja kertakäyttöisten paperipyyhkeiden lisäämistä huoltolaukkuun, mutta satsaus on pieni verrattuna siitä saatavaan hyötyyn.

-Vältetään koskettelemasta nenää, suuta tai kasvoja ja tarpeettomasti ovenkahvoja, kaiteita tai muita julkisten paikkojen pintoja.

-Vältetään kättelyä, ylävitosia ja nyrkkitervehdyksiä

3) Yskitään ja aivastetaan oikein

-Suuntaaminen hihaan tai kertakäyttöiseen käsipyyhkeeseen, joka laitetaan käytön jälkeen suoraan roskiin

-Kädet pestään yskimisen jälkeen

Yleisohjeita seuran toimintaan:

-Pelaajaliikenne seuran eri joukkueiden (U19-U15) ja ikäluokkien (U15 – U7) välillä rauhoitetaan toistaiseksi. Mahdolliset pelaajasiirrot ikäluokkien ja joukkueiden välillä tehdään aina vähintään kuukaudeksi kerrallaan. Nyt tehtävät siirrot ovat voimassa lokakuun loppuun asti. Seuraavia pelaajasiirtoja joukkueiden ja ikäluokkien välillä on mahdollista tehdä aikaisintaan loka-marraskuun vaihteessa, mikäli koronapandemiatilanne sen mahdollistaa. Asiasta tiedotetaan erikseen lähempänä. Myös pelaajaliikennesiirrot Ässien ja yhteistyöseurojen välillä rauhoitetaan toistaiseksi.

-Seuran eri joukkueiden toimihenkilöiden väliset lähikontaktit minimoidaan eli pyritään nollatoleranssiin myös jäähalliolosuhteissa. Toimihenkilöt ovat lähikontaktissa vain oman joukkueensa kanssa. Useammassa joukkueessa toimivat toimihenkilöt voivat olla lähikontaktissa vain yhden joukkueen kanssa. Koulutukset ja palaverit järjestetään toistaiseksi etänä (puhelin, Teams jne.).

-Joukkueiden valmentajat pukevat oman joukkueensa pukukopissa. Astora Areenan valmentajakoppi on toistaiseksi vain U18 SM-joukkueen valmentajien käytössä.

-Teroitustiloissa voi teroittaa vain yhden joukkueen huoltajat kerrallaan. Astora Areenan huoltajien huone on toistaiseksi vain U18 SM-joukkueen huoltajien käytössä. Huoltajien huoneeseen kielletään pääsy pelaajilta.

-Suosittelemme, että pelaajat ja toimihenkilöt ottavat käyttöön Koronavilkku-sovelluksen. Koronavilkun avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Sovelluksen avulla voit myös tehdä oirearvion tai ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon tarkempien ohjeiden saamiseksi. Mikäli sovellus ilmoittaa sinulle olevasi mahdollisesti altistunut, kannattaa ottaa yhteys terveydenhuollon ammattilaisiin.

-Vanhempainpalaverit ja joukkueen yhteiset lajitoiminnan ulkopuoliset kokoontumiset eivät ole suositeltavia, ellei tilajärjestelyt ole koronasuositusten mukaiset. Palavereissa ja kokouksissa suositaan etäkäytäntöjä.

Harjoittelu:

-Pue varusteet päälle jo kotona, mikäli se on mahdollista. Mikäli joukkueella on fysiikkaharjoitus ennen tai jälkeen jääharjoituksen ja varusteet puetaan ja/tai riisutaan pukukopissa, niin huolehdi mahdollisuuksien mukaan turvaväleistä. Jokainen huolehtii omista varusteistaan, eikä muiden varusteisiin kosketa.

-Harjoitukseen saavutaan ja poistutaan ripeästi, turhaa oleskelua hallilla, ml. koppitiloissa on vältettävä

-Hallille saavuttaessa ja poistuttaessa kädet pestään saippualla (20 sek)

-Pukukopeissa pidetään mahdollisuuksien mukaan huolta turvaväleistä

-Harjoituksiin varataan oma nimikoitu juomapullo ja jokaiselle oma hikipyyhe. Juomapullot täytetään jokaisen pelaajan toimesta. Jokainen myös huolehtii itse muista varusteistaan.

-Yhteiskäytössä olevat oheisharjoitteluvälineet (painot, kuntopyörät jne.) puhdistetaan ennen ja jälkeen käytön desinfiointiaineella.

-Vaihtopenkillä vältetään vierekkäin istumista. Harjoituksissa kannattaa ottaa käyttöön molemmat vaihtopenkit, näin minimoidaan lähikontaktit.

-Harjoituksessa huolehditaan yskimis-, aivastamis- ja niistämishygieniasta ja asia käydään joukkueen kanssa läpi. Sylkeminen ei ole sallittua.

-Vältetään ”tuulettamista”, johon liittyy fyysistä kontaktia.

-Suihkutiloja ei suositella käytettäväksi. Jos joudutaan peseytymään jäähallilla, tehdään se mahdollisimman nopeasti ja varusteet kerätään harjoituskassiin suihkun ajaksi. Hygieniavälineitä ei saa lainata (shampoo, saippua, deodorantti/vastaavat). Jokainen huolehtii omista varusteistaan, eikä muiden varusteisiin kosketa.

-Harjoitusvaatteet (hikipuku yms) pestään korkeassa lämpötilassa jokaisen harjoituksen jälkeen.

-Huolehditaan yleisten tilojen hygieniasta

-Yhteisiä varusteiden säilytystiloja ei suositella käytettäväksi.

-Harjoituksen jälkeen jokainen joukkue/ryhmä hoitaa kopin puhdistamisen: pinnat, käsikahvat ja hanat. Desinfiointiaineet ja kertakäyttöiset paperipyyhkeet löytyvät pukukopista. Tarvittaessa aineita ja paperipyyhkeitä saa lisää Astora Areenalta. Mikäli havaitsette puutteita, ottakaa yhteys Jaakko Välimaahan, 044 7507 763, jaakko.valimaa@assat.com .

-Vanhempien suositellaan odottavan lapsia ulkona, jolloin vältämme turhaa oleskelua jäähallin tiloissa

-Oheisharjoitukset suositellaan järjestettäväksi ulkona

-Muista huomioida myös jokaisen jäähallin omat säännöt sekä koronaohjeistukset

-Jos pelaajalla todetaan koronavirustartunta, harjoittelun aloittamiseen pitää olla lääkärin lupa.

-Aamuvalmennustoiminnan osalta on huomioitava, etteivät eri joukkueiden pelaajat ole tekemisissä toistensa kanssa.


Kotiottelut:

-Kotiotteluihin saavutaan ja poistutaan ripeästi, turhaa oleskelua hallilla, ml. koppitiloissa on vältettävä.

-Hallille saavuttaessa ja poistuttaessa kädet pestään saippualla (20 sek)

-Pukukopissa pidetään mahdollisuuksien mukaan huolta turvaväleistä.

-Alkuverryttely suoritetaan ulkona, jos mahdollista.

-Suihkutiloja ei suositella käytettäväksi. Jos joudutaan peseytymään jäähallilla, tehdään se mahdollisimman nopeasti ja varusteet kerätään harjoituskassiin suihkun ajaksi. Hygieniavälineitä ei saa lainata (shampoo, saippua, deodorantti/vastaavat). Jokainen huolehtii omista varusteistaan, eikä muiden varusteisiin kosketa.

-Harjoitusvaatteet (hikipuku yms) pestään korkeassa lämpötilassa jokaisen harjoituksen jälkeen.

-Otteluissa huolehditaan yskimis-, aivastamis- ja niistämishygieniasta ja asia käydään joukkueen kanssa läpi. Sylkeminen ei ole sallittua.

-Huolehditaan yleisten tilojen hygieniasta

-Ottelun jälkeen jokainen joukkue/ryhmä hoitaa kopin puhdistamisen: pinnat, käsikahvat ja hanat. Desinfiointiaineet ja kertakäyttöiset paperipyyhkeet löytyvät pukukopista. Tarvittaessa aineita ja paperipyyhkeitä saa lisää Astora Areenalta. Mikäli havaitsette puutteita, ottakaa yhteys Jaakko Välimaahan, 044 7507 763, jaakko.valimaa@assat.com .

-Vanhempien suositellaan odottavan lapsia ulkona, jolloin vältämme turhaa oleskelua jäähallin tiloissa.

-Vain kokoonpanossa olevat pelaajat sekä toimihenkilöt ovat joukkueen tiloissa ottelutapahtumassa.

-Muista huomioida myös jokaisen jäähallin omat säännöt sekä koronaohjeistukset.

-Pyritään välttämään turhia lähikontakteja maalinedusta ym. ”torikokouksissa”, valmentajien viestintävastuu pelaajille.


Vierasottelut:

-Huomioi bussissa ja pukukopissa turvavälit mahdollisuuksien mukaan

-Joukkueiden suositellaan ottavan ruuat mukaan pelireissulle lähdettäessä. Joukkue syö pelin jälkeen kopissa. Jos pukukopissa ei ole mahdollista ruokailla, toimihenkilöt pyrkivät järjestämään rauhallisen tilan, jossa joukkue voi syödä.

-Suosittelemme, että huoltoasemille ei pysähdytä, pois lukien pakolliset wc-käynnit.

-Vieraspaikkakunnalle saavuttaessa toimihenkilöt desinfioivat pukukopin ja suihkutilojen pinnat, käsikahvat ja hanat ennen, kun joukkue menee pukukoppiin.

-Pelaajilla ja toimihenkilöillä on maskisuositus pelimatkojen julkisissa tiloissa.

-Vältetään turhaa oleskelua jäähallin yleisissä tiloissa.

-Alkuverryttely suoritetaan ulkona, jos mahdollista.

-Otteluissa huolehditaan yskimis-, aivastamis- ja niistämishygieniasta ja asia käydään joukkueen kanssa läpi. Sylkeminen ei ole sallittua.

-Pelin jälkeen käydään suihkussa ripeästi, välttäen ruuhkatilanteita. Hygieniavälineitä ei saa lainata (shampoo, saippua, deodorantti/vastaavat). Jokainen huolehtii omista varusteistaan, eikä muiden varusteisiin kosketa.

-Yön yli kestävillä pelimatkoilla vältetään ylimääräistä liikkumista hotelleissa tai muissa julkisissa paikoissa, joissa on paljon ihmisiä.

-Muista huomioida myös jokaisen jäähallin omat säännöt sekä koronaohjeistukset.

-Pyritään välttämään turhia lähikontakteja maalinedusta ym. ”torikokouksissa”, valmentajien viestintävastuu pelaajille.

Turnaukset:

-Turnaukseen osallistumiseksi on toistaiseksi pyydettävä seuran suostumus. Joukkueenjohtaja toimittaa selvityksen seuran yhteyspäällikölle. Selvityksestä tulee käydä ilmi, mihin turnaukseen joukkue on osallistumassa, missä turnaus pelataan ja mitkä joukkueet osallistuvat turnaukseen. Lisäksi selvityksestä tulee käydä ilmi, miten pelaajien ja toimihenkilöiden turvallisuus varmistetaan turnauksen aikana.

-Ulkomaille suunnatut turnaukset pelikaudella 2020-2021 ovat toistaiseksi kielletty joukkueilta.


Ulkomailla matkustaminen:

-Vapaa-ajan matkustamisessa noudatetaan valtioneuvoston ja THL:n (liikennevalomalli) suosituksia karanteeniajoista ennen, kun pelaaja/toimihenkilö voi osallistua seuran toimintaan.

Joukkueen mahdollinen altistus ja karanteeni

Jos joukkueen jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, kannattaa kuumeisen/oireisen hakeutua terveydenhuollon kautta koronatestiin. Testituloksen saamiseen saakka pelaaja ei voi osallistua joukkuetoimintaan.

Jos koronavirustesti on positiivinen, tartuntatautilain mukaisesti koulutettu henkilökunta tekee epidemioiden selvitystä ja tartunnan jäljittämistä ja kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri määrittää karanteeniin asetettavat henkilöt. Karanteeniaika on 14 vrk.

Toimitsijat

-Hallille saavuttaessa kädet pestään saippualla (20 sek) tai käsidesillä, jos saippuapesu ei ole mahdollista.

-Toimitsijat eivät liiku pukuhuonekäytävillä, ainoastaan toimitsijatiloissa ja toimitsijapaikoilla.

-Tuomarit eivät kättele joukkueen edustajia tai toimitsijoita ottelun aikana ja käyttävät omia juomapulloja ja pyyhkeitä.

-Suosittelemme toimitsijoiden käyttävän kasvomaskia.

Katsojat

-Suosittelemme kaikkien katsojien käyttävän Koronavilkku-sovellusta. Astora Areenan sisäänkäynnin yhteydessä on nimivihko, johon voit halutessasi kirjoittaa nimesi ja puhelinnumerosi, sekä kellonajan, jolloin olet ollut jäähallilla. Tietoja säilytetään 14vrk. Nämä tiedot toimivat ennen kaikkea sinun turvanasi mahdollisissa altistumistilanteissa.

-Muista huolellinen käsihygienia hallille saavuttaessa, käsien pesu tai käsidesin käyttö, jos saippuapesu ei ole mahdollista.

-Muista noudattaa jäähallien sääntöjä, rajoituksia ja koronaohjeistuksia.

-Huolehdi turvaväleistä katsomossa ja kioskeilla.

-Vahva suositus kasvomaskin käytölle jäähallin tiloissa.

-Vältä turhaa oleskelua jäähallilla. Jos jäät odottamaan omaa lastasi, jää odottamaan jäähallin piha-alueelle.

-Tilojen rauhoittaminen ylimääräisiltä henkilöiltä; pukukoppialueella liikkuvat ainoastaan ne henkilöt, joiden tehtävät sitä edellyttävät

-Poistu jäähallista tarvittaessa porrastaen, turvavälit huomioiden

Seuran koronavastaava

Jääkiekkoliiton ohjeistuksen mukaan seuran on nimettävä koronavastaava. Porin Ässät ry:n koronavastaava on Jaakko Välimaa, 044 750 7763, jaakko.valimaa@assat.com .

Ohjeistukseen liittyvissä urheiluasioissa yhteystiedot:

U19-U15 sekä U10 ja nuoremmat, Juha Virtanen, 044 059 5204, juha.virtanen@assat.com

U14-U11, Jarkko Lehtinen, 050 324 6413, jarkko.lehtinen@assat.com


   
Lisää uutisia
Easy-hockey
«  Lokakuu   »
Kategoriat