Satakunnan urheiluakatemian mahdollistama aamuvalmennus on erittäin tärkeä osa pelaajan kehittymistä huipulle. Urheiluakatemian tavoitteena on yhdistää opiskelu ja urheilu parhaalla mahdollisella tavalla.

Satakunnan Urheiluakatemia mahdollistaa aamuharjoittelun toisen asteen opiskelijoille kolme kertaa viikossa tiistai-, keskiviikko- ja perjantaiaamuisin. Lisäksi toisen asteen opiskelijoille on tarjolla erilaisia tukitoimia urheilijana kehittymiseen. Yläkouluikäisillä aamuvalmennusta on 1-2 kertaa viikossa; maanantaisin ja/tai torstaisin. Lisäksi yläkouluikäisillä on ominaisuusvalmennusta sekä Kasva Urheilijaksi -oppiaine.

Urheiluakatemia ja Ässät tekevät saumatonta yhteistyötä aamuvalmennuksen suhteen, jotta pystymme tarjoamaan pelaajalle parhaan mahdollisen kehitysympäristön.

Jääkiekon osalta aamuharjoitteluun on tarjolla loistavat olosuhteet; kolme jäähallia sekä fysiikkaharjoittelua varten loistavat ulkoilumaastot ja Karhuhalli.

Jääkiekon lajivalmentajina aamuharjoituksissa toimivat toisen asteen puolella harjoituksen sisällöstä riippuen viidestä kuuteen ammattilaista jokaisena harjoitusaamuna. Yläkoulun valmennuksesta vastaavat Marko Kivenmäki sekä Kari Miettinen.

Aamuharjoittelun tavoitteena on kehittää yksilön laji- ja pelitaitoja sekä fyysisiä ominaisuuksia.