Juniorijoukkueiden päätoimiset päävalmentajat jatkavat Ässissä
Julkaistu: 26.11.2021 13.45

Juniorijoukkueiden päätoimiset päävalmentajat jatkavat Ässissä

Kilpakiekkoikäluokkien U16 – U20 päätoimiset päävalmentajat jatkavat tehtävissään myös kaudella 2022 – 2023.

Ässien päätoimiset päävalmentajat jatkavat tehtävissään myös ensi kaudella. Juha-Matti Kemppainen jatkaa U20 joukkueen päävalmentajana yksivuotisella sopimuksella, Samuli Marjeta jatkaa Ässien organisaatiossa kolmevuotisella sopimuksella, joista ensimmäinen kausi U18 joukkueen päävalmentajana ja seuraavat kaksi kautta U20 joukkueen päävalmentajana. Lisäksi Marko Kivenmäki jatkaa U16 päävalmentajana yksivuotisella sopimuksella.

-Juha-Matti Kemppaiselle tuleva kausi on kuudes Ässien organisaatiossa ja hän on siinä ajassa osoittanut pystyvänsä auttamaan pelaajia nousemaan seuraavalle tasolle ja mahdollistamaan heidän nousunsa Liigaan ja kansainvälisiin otteluihin. Samuli Marjeta on persoonansa kautta tuonut uudenlaista ajattelua ja näkökulmaa pelaajien ja koko seuran pelaajapolun kehittämiseen. Marko Kivenmäki pystyy mittavan peliuransa ja kokemuksensa kautta opettamaan peliä ja pelitaitoja kasvaville nuorille.

-Kaikkien kolmen päävalmentajan osaaminen ja vahvuudet täydentää toisiaan sopivasti. On ollut hieno huomata päivittäisessä arjessa heidän halunsa ja intohimonsa kehittää seuran ja joukkueiden toimintaa yli joukkuerajojen. Vahvan osaamisen, hyvän vuorovaikutuksen ja sopivan haastamisen kautta pystymme jatkossakin kehittämään toimintaamme, valmennuspäällikkö Jaakko Välimaa kommentoi.

Ässät on tehnyt kuluvan kalenterivuoden aikana merkittäviä panostuksia junioritoimintaa, joista osoituksina ovat mm. päätoimiset päävalmentajat kilpakiekkoikäluokissa. Lisäksi valmennuspäällikkö Jaakko Välimaa on johtanut vuoden alusta lähtien Ässien kilpakiekkojoukkueiden toimintaa.

Muutoksilla on haettu selkeyttä vastuualueisiin ja toimintaan. Taustalla on myös Ässien strateginen tavoite ihmisten ja osaamisen kehittämiseen pitkäjänteisesti.

- Meillä on tällä hetkellä erittäin hyvä meininki, energia ja monipuolinen osaaminen kilpakiekkovaiheessa (U16, U18, ja U20). Reilu vuosi sitten teimme organisaatiomuutoksen, jossa lisäsimme merkittävästi taloudellisia- ja henkilöstöresursseja kilpakiekkovaiheeseen. Organisaatiomuutos on puolestaan osa pitkäjänteisen urheilustrategiatyön yksi osa-alue. Urheilustrategian yksi kova tavoite on kasvattaa Ässät-sateenvarjon kautta pelaajia Ässien edustusjoukkueeseen ja kansainväliselle huipulle. Strategia kokonaisuudessaan julkaistaan myöhemmin.

- Organisaation muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että nyt meillä on selkeä johtamisrakenne ja riittävät resurssit kehittää toimintamalleja, kulttuuria ja johtamista. Niiden alaotsikkoon rakentuu sitten itsensä ja pelaajien kehittäminen. Kulttuurin kehittymisen yksi ilmentymä on se, että vuorovaikutus ja yhteistyä on parantunut, ja puhetta pelistä ja kehittymisestä kuulee joka päivä. On motivoivaa työskennellä hienojen ihmisten ja osaajien kanssa vieden Ässie eteenpäin alati kovenevassa kilpailussa. Nämä ihmiset tuovat ympärilleen energiaa joka päivä Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi