Henkisen hyvinvoinnin työryhmä

ÄSSÄT PERUSTI HENKISEN HYVINVOINNIN TYÖRYHMÄN

Porin Ässien tavoitteena on tulevaisuudessa olla entistä parempi urheiluseura lapsille ja nuorille. Yhteiskunnallisesti katsottuna lasten ja nuorten hyvinvointi on äärimmäisen tärkeä asia.
Lasten ja nuorten henkinen hyvinvointi on herättänyt viime aikoina huomattavaa keskustelua. Esimerkiksi YLE uutisoi torstaina 28. helmikuuta, että yli 30 prosenttia lapsista ja nuorista on kokenut kiusaamista, syrjintää tai epäasiallista käytöstä liikuntaharrastuksen parissa.
Kuluvan kauden aikana Ässät on tehnyt koulukiusaamisen vastaista työtä #YHDESSÄ-koulukiertueella Porin kouluissa, jonka yhteydessä mm. Ässien Liigajoukkueen pelaajat ovat voimakkaasti ottaneet kantaa koulukiusaamista vastaan.


Ässät haluaa näyttää esimerkkiä toiminnasta, jossa seurayhteisön henkistä hyvinvointia kasvatetaan ja esimerkiksi kiusaamiseen ja syrjintään liittyviä ongelmia ennaltaehkäistään; Ässät perustaa kevään aikana Henkisen Hyvinvoinnin Työryhmän.
Samalla Porin Ässät haluaa korostaa tärkeää arvoaan – yhteisöllisyyttä. Seurassa on yli 800 harrastaa ja Ässät haluaa korostaa, että erilaisuus nähdään seurassa vahvuutena – ei heikkoutena.
- Porin Ässien tulee olla seura, jossa kaikilla toimijoilla on hyvä olla ja harrastaa. Jokainen saa olla oma itsensä sitä kautta haemme mahdollisimman laadukasta arkea urheillessa, koulussa ja kotona.
- Meidän onneksemme seurassa toimii useita kasvatusalan ammattilaisia toimihenkilöinä eri tehtävissä. He lähtivät innolla mukaan työryhmän toimintaan, Porin Ässät ry:n hallituksen puheenjohtaja Jari Nokkonen kommentoi.


Henkisen hyvinvoinnin työryhmän tavoitteet on kiteytetty seuraavasti:
1. Kiusaamisen tehokas ennaltaehkäisy (positiivisen ja avoimen ilmapiirin luominen)
2. Mahdollisten kiusaamistapausten käsittelyn toimintamalli
3. Koulutusmateriaalien luominen toimihenkilöille, vanhemmille ja pelaajille
4. Raportointityökalut


   
Lisää uutisia
Porin Ässät ry
«  Marraskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Kategoriat