Antti Tuomisto tavoittelee paikkaa MM-kisoihin
16.7.2018 9:35 Uutiset / Porin Ässät ry

Antti Tuomisto (vasemmalla) palkittiin viime kauden päätöstilaisuudessa kauden parhaana puolustajana Tapio Levo -palkinnolla.

Antti Tuomisto tavoittelee tällä kaudella paikkaa alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Tuomisto on kuulunut 2001 syntyneiden maajoukkueen runkopuolustajiin alusta alkaen.

-MM-kisapaikka on ehdottomasti tavoitteena tälle kaudelle, Tuomisto toteaa päättäväisesti.

Tuomisto valittiin alle 18-vuotiaiden maajoukkueen toiselle kesäopiskeluviikolle ja testileirille, joka järjestetään heinäkuun lopussa. Ennen 18-vuotiaiden MM-kisoja maajoukkueella on kauden aikana vielä seitsemän tapahtumaa.

-Taistelu kisapaikoista on kovaa. Teen kaikki asiat niin hyvin, että minut valitaan kisoihin

Tuomisto tunnetaan kentällä hyvistä kiekonkäsittelytaidoistaan ja erinomaisesta pelin ymmärtämisestä. Hän pystyy omalla henkilökohtaisella taidollaan selviytymään haastavistakin tilanteista pelin sisällä.

-Antti on raamikas puolustaja, joka näkee kentän erinomaisen hyvin. Hän pystyy pelaamaan katse ylhäällä ja tekee paljon oikeita ratkaisuja kiekon kanssa. Hänellä on lisäksi erittäin laadukas ja kova laukaus, A-nuorten päävalmentaja Jere Härkälä analysoi.

Tuomisto palkittiin viime kauden päätteeksi Tapio Levo -palkinnolla kauden parhaana puolustajana. Tuomisto pelasi viime kaudella sekä A-nuorten että B-nuorten joukkueessa. Alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa Tuomisto pelasi kaudella 2017-18 22 ottelua. Ässissä hän edusti sekä A-nuoria että B-nuoria, tehden 47:ssä ottelussa huimat 10+42=52.

Ensi kaudella Tuomisto kuuluu A-nuorten avainpelaajiin. Tuomistoa pidetään monen eri henkilön toimesta erittäin potentiaalisena tulevaisuuden pelaajana.

-Tuomisto on erittäin potentiaalinen tulevaisuuden huippupelaaja. Hän on parantanut myös puolustuspeliään, joka on edelleen hänen suurin kehityskohde tulevaisuutta ajatellen. Hyökkäyspeli hänellä on jo hyvällä kansainvälisellä tasolla, Jere Härkälä jatkaa.


LAPSUUSAJAN MONIPUOLINEN LIIKKUMINEN JA PELAAMINEN

Antti Tuomisto on harrastanut ja liikkunut nuorena monipuolisesti. Tuomiston erinomaisen pelin ymmärtämisen taustalla on paljon eri pallopelejä.

-Olen harrastanut seurassa jääkiekon lisäksi jalkapalloa.

-Omatoimisesti olen aina pelannut paljon eri pallopelejä, Tuomisto jatkaa.

Parhaiksi muistoikseen jääkiekon parissa Tuomisto nostaa esiin maajoukkuetapahtumat.

-Erityisesti viime kauden Kanadan turnaus oli mahtava kokemus.

-Myös lapsuudessa tehty turnausmatka Ruotsiin on jäänyt hyvin mieleen, Tuomisto kertoo.

Tuomisto kertoo arvostavansa valmentajia, jotka antavat pelaajien luovuuden tulla esiin sekä antavat hyviä ohjeita.


TAVOITTEENA AMMATTILAISUUS

Antti Tuomisto kuuluu A-nuorten harjoitusryhmään. Muita B-juniori-ikäisiä A-nuorten mukana on Severi Soukka (2001), Leevi Viitala (2001), Valtteri Karnaranta (2002), Eero Niemi (2002), Kalle Myllymaa (2002) ja Riku Tuomola (2002).

Tuomisto on asettanut itselleen kovat tavoitteet tulevaisuuteen.

-Tavoitteeni on ensi kaudella MM-kisapaikan lisäksi pelata isossa roolissa A-nuorten joukkueessa, Tuomisto kertoo tavoitteistaan.

Pidemmän ajanjakson tavoitteena on ammattilaisuus.

-Pidemmällä tähtäimellä tavoitteeni on pelata jääkiekkoa kansainvälisellä huipulla. Tiedän kuinka paljon töitä se vaatii, mutta olen valmis tekemään kaikkeni sen eteen.

Tällä hetkellä Tuomisto treenaa erittäin kovaa.

-Harjoittelen kovaa koko kesän. Kauden päättymisen jälkeen tuli levättyä riittävästi, Tuomisto kertoo kesän harjoitussuunnitelmastaan.   
Lisää uutisia
Porin Ässät ry
Kategoriat