Porin Ässät ry on ehdolla Vuoden Urheiluseuraksi!
Julkaistu: 03.12.2021 12.00

Porin Ässät ry on ehdolla Vuoden Urheiluseuraksi!

Porin Ässät ry on yksi kolmesta urheiluseurasta, jotka Olympiakomitean ja Suomen Urheilugaalan kokoama raati on asettanut ehdolle Vuoden urheiluseuraksi 2021. Urheilugaalan suuri raati valitsee voittajan, joka julkistetaan suorana televisioitavassa Urheilugaalassa tammikuun 13. päivänä. Porin Ässät ry:n palkitsemista ehdottivat Suomen Jääkiekkoliitto ja Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry. Voittaja tullaan palkitsemaan Uno-pokaalin lisäksi OP Ryhmän lahjoittamalla stipendillä. Ässien kanssa ehdolla olevat seurat ovat Espoon Jäätaiturit ja Oulun Voimisteluseura.

Lasten ja nuorten Tähtiseura statuksella toimiva Ässät ry on Porin suurin junioriurheiluseura ja Suomen viidenneksi suurin jääkiekkoseura, jossa on yli 1100 pelipassillista harrastajaa. Seura on panostanut huippu-urheilun lisäksi merkittävästi juniori- ja matalankynnyksen harrastustoimintaan, jossa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan kohti omia tavoitteitaan. Ässät on vastannut toimintaympäristön muutoksiin järjestämällä uusia kiinnostavia liikuntatuotteita ja -palveluita porilaisille. Ajan hengessä eläminen ja yhteiskuntavastuullinen liikuttaminen ovat tuoneet seuralle myös lisää yhteistyökumppaneita ja -tahoja niin yrityselämästä kuin julkiseltakin puolelta.

Ehdokkuus ja selviytyminen kolmen kärkiseuran joukkoon on suuri kunnia ja kertoo, että olemme oikealla tiellä. Tuntuu hyvältä, että tekemäämme työtä arvostetaan ja tunnustetaan myös seuran ulkopuolella näin korkealle. Saamamme arvostus antaa meille lisää intoa jatkaa kehittämistyötä ja samalla se toimii suurena kiitoksena sekä kunnianosoituksena seuran yli 200:lle aktiiviselle valmentajalle ja toimihenkilöille, sanoo toiminnanjohtaja Jukka Pelkonen.

Vuoden urheiluseura -ehdokkaiden on kokonaisuudessaan oltava loistavia. Vuosittain vaihtuvana valintakriteerinä on vuonna 2021 turvallinen toimintaympäristö ja yhdenvertaisuus.

Ässät järjestää paljon maksutonta liikuntaan aktivoimista Porin ja lähialueen ihmisille. Toimintamuotoina ovat mm. eskareiden ja alakoulujen luisteluopetus, luistelukoulu perheille, jääliikuntaleiri lapsille, liikuntakiertue lähikuntiin, pipolätkää ulkojäillä, sekä liikuntakerhotoimintaa Porin kouluissa. Yksi Ässien kruununjalokivistä onkin erityislasten Special Hockey -joukkue. Seura haluaa taata harrastajille tasavertaiset mahdollisuudet osallistua toimintaan ja haluaa korostaa kasvatuksellisuuden ja turvallisuuden merkitystä arjen tekemisessä, toteaa junioripäällikkö Juha Virtanen.

Ässät on sitoutunut toiminnassaan noudattamaan urheiluyhteisön reilun pelin ihanteita ja tavoitteita. Turvallisen toiminnan takaamiseksi Ässillä on käytössä monipuolinen ohjeistusaineisto toimijoille, sekä kattava koulutusohjelma. Päätoimiset valmennusvastaavat rakentavat yhdessä valmentajien kanssa toimivat käytännöt harjoituksiin fyysiset ja henkiset turvallisuustekijät huomioiden. Jokaisen valmennusvastaavan alla toimii omat valmentajakerhot, joissa arvioidaan toiminnan laatua ja sisältöjä. Lisäksi seura on mukana toteuttamassa valtakunnallisia kampanjoita, kuten Kunnioita peliä, Et ole yksin ja Puhtaasti paras. Uusimpana toimintamuotona Ässät on ottanut valmentajien koulutusohjelmaan mukaan vastuullisen valmentajan verkkokurssin, joka antaa hyviä työkaluja ja ohjeita arjen kenttätyön tekemiseen. Seuran omassa jäähallissa on panostettu turvalliseen toimintaympäristöön ja mm. pandemia-aikana Ässät on noudattanut tarkasti viranomaisten antamia ohjeita ja rajoituksia laatien tarkkoja toimintaohjeita harrastajille.