Jäsenkirje Porin Ässät ry 10.12.2021
Julkaistu: 10.12.2021 18.48

Jäsenkirje Porin Ässät ry 10.12.2021

Lounais-Suomen AVI päätti eilen uusista yleisötilaisuusrajoituksista sekä toiminnan harjoittamista koskevista rajoituksista Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueille aikavälille 10.12. – 31.12.2021. Linkki tiedotteeseen: https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69927113

Porin kaupungin oma tiedote. https://www.pori.fi/uutinen/2021-12-10_koronapassi...


TOIMINNAN JÄRJESTÄMINEN

Päätös koskee harjoitus – ja pelitapahtumia, joihin osallistuu yli 10 henkilöä. Päätöksen sisältämät osallistujamäärää koskevat rajoitteet poistuvat, kun käytössämme ovat koronapassitarkistukset. Rajoitukset tarkoittavat sitä, että toiminnan (harjoitukset, ottelut) järjestäjänä joukkueen tulee toimia seuraavasti.

Koronapassin käyttöönotto (ohjeet täältä: https://stm.fi/koronapassi).

Koronapassin käyttö koskee siis kaikkia tiloihin tulijoita: katsojat, pelaajat, toimihenkilöt, tuomarit ja toimitsijat. Jäähallin, seuran ja joukkueiden palkatulta henkilöstöltä passia ei vaadita. Näiden henkilöiden tulee todistaa työsuhde niin vaadittaessa. Vaihtoehtoisesti voi näyttää koronapassia.

Koronapassitarkistus koskee kaikkia sarjoja ja harjoituksia kaikissa ikäluokissa sekä kaikkia aikuisten sarjoja ja niiden harjoituksia. Koronapassia ei kysytä alle 16-vuotiaalta, ikä arvioidaan silmämääräisesti. Täten U16 ja nuorempien sarjoissa ja harjoituksissa pelaajilta ei koronapassia kysytä, mutta kaikilta muilta halliin tulevilta se kysytään. Koronapassilla toimittaessa U16 vuotiailla ja nuoremmilla ei ole toimintaan kohdistuvia rajoituksia eikä turvavälivaadetta.


KORONAPASSIN TARKISTUS:

Koronapassi tarkistetaan JOKAISEN OTTELUTAPAHTUMAN YHTEYDESSÄ ja tarkistuksen suorittaa järjestävä taho eli kotijoukkueen edustaja. Henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan. Vierasjoukkue ei voi tarkistaa omia koronapassejaan. Koronapasseista ei saa tietosuojan vuoksi pitää mitään listaa, niiden tietojen kerääminen mihinkään tietoihin ylös on laitonta.

Muistattehan tiedottaa vierasjoukkuetta rajoituksistanne.

Muistattehan tiedottaa vastustajaa sekä ottelun toimitsijoita hyvissä ajoin etukäteen, että koronapassi vaaditaan kaikilta halliin saapuvilta. Koska päätös astuu voimaan perjantaina 10.12.2021, on teidän heti tänään ilmoitettava asiasta alkavan viikonlopun ja joulukuun loppupelien vierasjoukkueille.


KORONAPASSIN TARKISTUS HARJOITUSTAPAHTUMASSA:

Astora Areenan ovet lukitaan tänään kello 14.30. Jokaisella joukkueella on avain halliin, joka olisi hyvä antaa koronapassin tarkastuksesta vastaavalle henkilölle. Harjoitustapahtumissa joukkueen sisäisesti valitsema vastuuhenkilö tarkastaa muiden toimihenkilöiden koronapassin. Vastuuhenkilön koronapassin tarkastaa Astora Areenalla kenttämies. Henkilöllisyys on pystyttävä todistamaan. Kenttämiehillä on koronapassilukijat omissa puhelimissaan. Kenttämiehen puhelinnumero tulee näkyville ulko-oveen.

Koronapassin käyttöönoton lisäksi Astora areena huolehtii, että asiakas-ja yleisötiloissa noudatetaan yleisiä hygieniavaatimuksia.

Harjoitushallissa kaikkien kulku tapahtuu yhdestä ovesta, jossa tarkastus tapahtuu.

Isomäessä pitää tarkastaa ensin toimihenkilöiden koronapassit pukukoppiin mentäessä ja lähempänä peliä eri ovesta kulkevan yleisön koronapassit.


KORONAPASSI

Lisätietoa koronatodistuksesta:

https://stm.fi/rokotustodistus

https://stm.fi/koronapassi


HUOM!

• Koronapassi sisältää tiedot mahdollisista rokotuksista, sairastetusta taudista tai negatiivisesta testituloksesta. Näin ollen, vain koronapassia näyttämällä on mahdollisuus osallistua toimintaan.

• Harrastajat, joilla ei ole koronapassia, eivätkä näin ollen voi osallistua toimintaan, eivät ole vapautettuja joukkueen kuukausimaksusta tai oikeutettuja minkäänlaisiin maksuhuojennuksiin, ennen kuin Olympiakomitea mahdollisesti linjaa jotain muuta.

• Mikään muu kuin EU:n virallinen koronapassi ei kelpaa, joko Omakannasta printattuna tai puhelimelta näytettynä. Koronapassi edellyttää joko kahta rokotusta, sairastettua koronatautia viimeisen 6 kk ajalta tai negatiivista koronatestitulosta viimeisen 72 tunnin kuluessa.

• Jos koronatestitulosta ei ole tullut ja siten se ei näy koronapassissa, mikään muu todistus ei valitettavasti kelpaa. Suosittelemme, että joukkue jo ennen lähtöään vieraspeliin tarkistaa, että kaikilla on koronapassi kunnossa, jos kyseisellä alueella on samat rajoitukset voimassa. Huomioittehan myös, että koronapassi tarkistetaan JOKA KERTA, tietoja ei saa kerätä talteen.

Jäsenkirje Porin Ässät ry 10.12.2021