Sofianna Sundelin - Ässistä MM-kisoihin
Porin Ässät ryJulkaistu: 03.09.2022 13.15

Sofianna Sundelin - Ässistä MM-kisoihin

Ässien kasvatti Sofianna Sundelin pelaa tällä hetkellä uransa toisissa MM-kisoissa. Vasta 19-vuotias hyökkääjä jaksoi uskoa unelmiinsa, vaikkei kotiseuralla ollut tarjota hänelle tyttöjoukkuetta. Nyt hän pelaa säännöllisesti maailman parhaiden pelaajien kanssa.

Kiekko haltuun täydessä vauhdissa vastustajan maalin takana, syöttö joukkuekaverille, röyhkeä leikkaus maalin eteen ja karat sisään. Näin Sofianna Sundelin iski uransa ensimmäisen arvokisamaalin meneillään olevissa jääkiekon naisten MM-kisoissa.

Ulvilassa syntynyt hyökkääjä on vallannut paikan Naisleijonien nelosketjun laidasta intohimolla ja uskolla omaan tekemiseen, vaikka todennäköisyydet eivät ehkä aina olleetkaan sen puolella.

Juniori-ikäisenä Sofianna ei päässyt pelaamaan oman ikäistensä tyttöjen kanssa, sillä sopivaa tyttöjoukkuetta ei ollut tarjolla. Siitä huolimatta pienen paikkakunnan kasvatti jaksoi uskoa siihen, että nousu kansainväliselle huipulle olisi mahdollista, eikä antanut kenenkään asettua unelmansa eteen.

Ässissä lapsuusvuotensa pelannut laitahyökkääjä otti 15-vuotiaana rohkean hypyn tuntemattomaan ja vaihtoi Kuninkaanhaan liikuntaluokalta Kuortaneelle. Riskinotto kannatti, sillä viimeistään siitä lähtien elämä on pyörinyt vain jääkiekon ympärillä. Jo samana syksynä Sofianna nousi alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen, ja vain kahta vuotta myöhemmin vuorossa oli maajoukkuedebyytti aikuisten tasolla.

Nyt, vain 19-vuotiaana, Sofiannalla on palkintokaapissaan jo pronssiset mitalit sekä naisten MM-kisoista että olympialaisista. Naisten liigassa hän aloittaa nuoresta iästään huolimatta jo viidennen kautensa.

Sofianna Sundelinille MM-kisat ovat jo toiset aikuisten tasolla. Henkilökohtaisella tasolla parhaat vuodet ovat kuitenkin todennäköisesti vasta edessäpäin, ja Ässien kasvatti tulee pelaamaan maajoukkueessa vielä pitkään.

Pieneltä paikkakunnalta kansainväliselle tasolle ponnistanut pelaaja jaksoi uskoa omiin unelmiinsa. Nyt hän elää niitä unelmia todeksi.

Lisää Naisleijonien pelaajien kasvattajaseuroista voit lukea tästä.

Ässien tyttöjoukkueen toimintaan voi ilmoittautua mukaan tästä.

Kuva: Leijonat / Pasi Mennander