Ässien ikäluokat D1-F1 kaudelle 2019-20
27.4.2019 23:21 Uutiset / Porin Ässät ry

Porin Ässien ikäluokat D1-F1 kaudelle 2019-20


D1-IKÄLUOKKA

D1-ikäluokassa pelaa ensi kaudella pääasiassa 2006-syntyneitä pelaajia. Ikäluokka muodostaa sarjoihin kolme joukkuetta, yhden AAA-tasolle ja kaksi AA-tasolle. Pelaajia ikäluokassa on noin 40, joka sisältää kenttäpelaajat ja maalivahdit.

Ikäluokalla on tulevalla kaudella kaksi vastuuvalmentajaa, Petteri Niittynen ja Niko Mäntylä. Petteri on ollut ikäluokan mukana nyt muutaman vuoden ja tuonut ikäluokkaan selkeän sekä pelaajia kehittävän toimintamallin. Niko on seuran nuoria tulevaisuuden huippuvalmentajia. Hän tuli mukaan ikäluokan valmennukseen viime kaudella ja osoitti heti olevansa valmis ottamaan myös vastuuta.

”Kutosten” toiminta on kehittynyt hyvässä aikataulussa ja ikäluokan suuri vahvuus on loistava ilmapiiri, joka tukee pelaajien kehittymistä jokaisena päivänä.

D2-IKÄLUOKKA

D2-ikäluokassa pelaa lähtökohtaisesti ensi kaudella 2007-syntyneitä pelaajia. Ikäluokka muodostaa sarjoihin neljä joukkuetta, kaksi AAA-tasolle yhden AA-tasolle ja yhden A-tasolle. Pelaajia ikäluokassa on noin 45, joka sisältää kenttäpelaajat ja maalivahdit.

Ikäluokan vastuuvalmentaja jatkaa Mikko Juusela, joka on valmentanut ikäluokkaa jo Patajunnuliigasta asti. Mikko on erittäin aktiivinen kouluttautuja ja osaa aina ajatella koko ikäluokan etua. Mikon ympärillä on hyvä joukko valmentajia, joilta löytyy paljon toistaan tukevia ominaisuuksia. Janne Virtanen jatkaa ikäluokan mentorivalmentajana ja antaa ensi kaudellakin oman erittäin tärkeän panoksensa ikäluokan pelaajien ja valmentajien kehittämiseen. Ensi kaudeksi valmennusryhmä saa lisää vahvistusta, kun seuran pelaajapolun läpikäynyt Petri Jussila liittyy valmennusryhmään.

”Seiskojen” matka tähän vaiheeseen on sujunut erittäin hyvin. Ikäluokalla on hyvin urheilullinen ja monipuolinen pelaajisto, josta osoituksena on hyvä menestyminen kaikilla tasoilla eri turnauksissa. Tulevalla kaudella he ovat ainoa D2-ikäluokka Länsirannikon aluesarjassa, jotka ilmoittavat AAA-tasolle kaksi joukkuetta. Tämä on osoitus myös ikäluokan maltillisesta ja pelaajia yksilöllisesti eteenpäin vievästä ”taktiikasta”.

E1-IKÄLUOKKA

E1-ikäluokassa pelaa 2008-syntyneet pelaajat ja mahdollisesti muutama pelaaja joko vanhemmasta tai nuoremmasta ikäluokasta. Pelaajia on ikäluokassa noin 48, johon on laskettu mukaan myös maalivahdit. Ikäluokasta tehdään ensi kaudella kolme tai neljä joukkuetta.

Ikäluokan vastuuvalmentajana on ollut jo Patajunnuliigasta asti Joose Lipponen. Joosella on selkeät näkemykset ikäluokan eteenpäin viemiseksi ja hänen valmennusryhmällään on aina hyvä pilke silmäkulmassa. Koko johtoryhmä on luonut ikäluokalle hyvän toimintakulttuurin, joka kantaa varmasti pitkälle. Uutena henkilönä valmennukseen tulee mukaan isona lisänä Antti Boman, jolta löytyy kokonaisvaltainen käsitys nykypäivän jääkiekosta ja sen vaatimuksista. Valmennuksesta löytyy siis hieno määrä tietotaitoa jääkiekosta sekä ihmisen johtamisesta.

”Kasien” matka Patajunnuliigasta tähän hetkeen on ollut vuosi vuodelta aina parempi. Toiminnan alussa pienen harrastajamäärän omannut ikäluokka on saanut hyvän määrän harrastajia ja on tällä hetkellä vahvan tekemisen kulttuurin omaava ikäluokka.

E2-IKÄLUOKKA

E2-ikäluokassa on 2009-syntyneitä pelaajia lähes 50, joista pieni osa maalivahteja. Täksi kaudeksi Poriin siirtyy Luvian kiekosta muutamia pelaajia täydentämään ikäluokkaa. Ikäluokka siirtyy tulevaksi kaudeksi normaalille pelikentälle ja joukkuemäärä supistuu neljään joukkueeseen.

Ikäluokan vastuuvalmentajana jatkaa Hannu Vihanto. Hannu on seuran aktiivisin kouluttautuja ja hän tekee suuren määrän töitä pelaajien eteenpäin viemiseksi. Hannulla on takanaan vahva valmennusryhmä, josta löytyy paljon osaajia. Ikäluokalta löytyy selvät sävelet jo uuteen kauteen ja uudelle kehitysaskeleelle.

”Ysit” pelasivat tämän kauden aikana erittäin suuren määrän pelejä ja pelaajat ovat olleet hyvin aktiivisia käymään harjoituksissa. Tämä on johtanut ikäluokan suureen kehitysaskeleeseen ja pelaajien kehittyminen näkyy helposti ja pitkälle. Uudelle kaudelle ikäluokka pääsee erittäin hyvistä asemista!

F1-IKÄLUOKKA

F1-ikäluokkassa pelaa 2010-syntyneitä pelaajia noin 70. Ikäluokka irtaantuu tulevaksi kaudeksi Patajunnuliigasta ja muodostaa Leijonaliigaan joko kuusi tai kahdeksan joukkuetta.

Ikäluokan vastuuvalmentaja on Tuomas Kiskola. Tuomas on aktiivinen itsensä kehittäjä, joka haluaa nähdä asioita monista eri näkökulmista ja näin saada ympärillään olevista ihmisistä kaiken irti. Hänen ympärillä on erittäin monipuolinen toimihenkilöryhmä, jotka tekevät suuren määrän töitä ikäluokan eteen. Tuomas onkin loistava henkilö viemään tätä suurta ikäluokkaa eteenpäin.

Ikäluokalla on samanlainen pelaajisto kuin toimihenkilöryhmäkin, erittäin monipuolinen ja suuri osa pelaajista harrastaa monia lajeja, mikä on ikäluokan suuri vahvuus.


   
Lisää uutisia
Porin Ässät ry
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat